Продължете към съдържанието

Нова детска книжка на Руенския манастир

Първият български мъченик св. Боян-Енравота и св. цар Борис-МихаилС благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български излезе от печат новата детска книжка "Първият български мъченик св. Боян-Енравота и св. цар Борис-Михаил". Книжката се издава от Руенски манастир "Св. Йоан Рилски", с. Скрино, Дупнишка духовна околия. 
 
Издателят се обръща към децата така: "Светиите са наши  приятели, а за приятелите е добре да се знае повече. Като се запознаваме с живота на светиите, ние сякаш се отправяме на пътешествие. В тази трета поред книжка за българските светии, нашето пътешествие ще достигне до древните столици на България – Плиска и Преслав. Времето, в което ще се върнем, е бурният и драматичен 9-ти век, в който нашият народ се родил за нов истински живот. Благодарение на мъченичеството на св. княз Боян- Енравота и на трудовете и смелостта на покръстителя на българския народ – св. цар Борис-Михаил, Христовото име се възхвалява по нашите земи и до днес. За техния живот и за любовта им към Христа разказват страниците на тази книга."

 
Изданието е трето заглавие от издаваната поредица "Жития на българските светии в образи". Това е адаптиран разказ за деца върху житията на св. Боян-Енравота и св.цар Борис-Михаил. Първата книжка е за живота на св. Йоан Рилски, а втората – за светите братя Кирил и Методий.
 
Продажната цена е 4.00 лв. При закупуване на едро цената е 3.00 лв.
За поръчки – тел.: 0887226952 или e-mail: lestvitsa@abv.bg
 
 

Visits: 0

Skip to content