Продължете към съдържанието

Св. мощи и икона на св. Пантелеймон бяха донесени за поклонение в катедрален храм „Св. Неделя“

Поклонение на мощите на св. Пантелеймон в храм Св. НеделяНа 29 юли честната глава на св. великомъченик Пантелеймон, както и неговата икона бяха донесени за поклонение в митрополитския храм „Св. вмчца Неделя“ от Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод на БПЦ, и йеромонах Николай, настоятел на светогорския скит „Хурмица“. Светините бяха посрещнати от архимандрит Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, който възглави молебен за великомъченика и лечителя Пантелеймон, в съслужение ставр. ик. Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия и храмовото духовенство.

Негово Високопреподобие отец Василий преподаде отеческия благослов на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит и пожела на многобройните вярващи изпълнили храма, поклонението на тези светини да бъде за спасение – телесно и душевно.
Светите мощи и иконата ще останат за поклонение в столичния катедрален храм до 9:30 часа на 31 юли 2017 г. – понеделник, когато ще бъдат занесени в руския храм-подворие „Св. Николай“.
 
Повече за посрещането на светините в София вижте в този репортаж.
 
Текст и снимки: Мартин Митов
{joomplucat:658 limit=24|columns=4}

Visits: 0

Skip to content