Продължете към съдържанието

Съобщение от отдел „Милосърдие и благотворителност“ на Софийската св. митрополия

Софийска св. митрополияОбични в Господа братя и сестри,
 
От средата на тази година, с благословението на Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, към Софийската света митрополия заработи новосъздадения отдел „Милосърдие и благотворителност“. 
Всесърдечно благодарим на всички Вас дарителите, които не останахте равнодушни към призива на Църквата и отдадохте своя дан в дарителската сметка на Социалния отдел към митрополията. 

Голяма е радостта от успешния завършек на първата ни кампания – закупуването на автоматичен хематологичен анализатор с петдеференциално броене на кръвни клетки, който вече e предоставен на Клиниката по детска онкохематология на УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ и ще улесни работата и подобри точността на резултатите от кръвните изследвания на малките пациенти.
Изказваме благодарност: 
На Негово Светейшество патриарх Неофит, който дари цялата премия, с която бе отличен от Фонда за единството на православните народи, на стойност 10 000 долара. 
На Софийския епархийски съвет, който единодушно взе решение да бъдат отпуснати 20 000 лева от бюджета на Софийската света митрополия за нуждите на дарителската кампания. 
На фирма „ГЕРИОН ЕООД“, на Ася Дирекова, Живко Желязков, Милен Муканов, Павел Манев, Любен Българанов, Цветан Иванов, Борис Бъчваров, Тихомир Киров, Николай Дачин, Ани Булгурова, Диана Николова, Борянка Вутова, Александър Александров, Полина Георгиева, Тодор Георгиев, Илиян Михайлов, Радослав Каишев, Вергиния Николова, Янита Чолакова, г-н Йосифов. 
Искрено се надяваме и в бъдеще да бъдем заедно в реализирането на подобни инициативи.
 
Бог на мира, любовта и щедростта да бъде винаги с нас!
 
 
 

Visits: 0

Skip to content