Продължете към съдържанието

Перник почете паметта на загиналите в тежката катастрофа край ловешкото село Микре

Заупокойна литургия в ПерникНа 20 ноември Перник почете паметта на загиналите в тежката катастрофа край ловешкото село Микре. „Нека се молим за душите на нашите съграждани, а на нас живите Господ да ни даде здрав разум, за да не съжаляваме за действията си“, каза отец Борис на литургията в централния пернишки храм „Св. Иван Рилски“ в памет на загиналите.
На богослужението присъства кметът Вяра Церовска и екипът ѝ, народният представител д-р Александър Александров, областният управител Ирена Соколова, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, председателите на националното и местно ръководство на Съюза на слепите Васил Долапчиев и Асен Алтънов, както и десетки граждани и журналисти. 

Кметът Вяра Церовска изрази дълбоките си съболезнования към близките и роднините на загиналите в тежката катастрофа край Ловеч. Тя не скри ужаса, който е видяла. Перник е почернен, днешният ден е обявен за траур на територията на общината, отменени са всички увеселителни мероприятия и тържества. „Все още не мога да приема загубата на нашите невинни съграждани. От първия момент, в които разбрахме за трагедията, ние се включихме и се опитваме да помогнем с отношение и да бъдем до тях. Лично отидох в ловешката болница и заварих пострадалите преди да бъдат транспортирани. Говорих с тях, говорих с част от близките им“, с тези думи изрази тъгата си кметът. 
Придвижването на телата стана чрез пернишките траурни агенции, които проявиха съпричастност към трагедия на своите съграждани. Община Перник обезпечи погребенията и ще бъде отпусната еднократна помощ по 325 лв. на почернените семейства. „Днес ще открием банкова сметка към БЧК и ще я дадем на медиите, за да се стигне до всички, които имат отношение и искат да помогнат на пострадалите, тъй като процесът на възстановяване ще бъде дълъг и сложен“, каза още Вяра Церовска.
 
Източник: агенция Фокус
{joomplucat:757 limit=3|columns=3}
 

Visits: 0

Skip to content