Продължете към съдържанието

Започна възстановяването на изгорелия параклис „Св. Петка“ край Долна баня

Изгорелият стар параклис (в дъното)Броени дни след като изгоря старият параклис на „Света Петка“ край Долна баня десетки благочестиви християни, организирани от църковното настоятелство при храм „Успение на Пресвета Богородица“ с председател енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, се включиха в почистването и извозването на отпадъците в емблематичната за местните християни света обител.
Жени, мъже и младежи се отзоваха на поканата за помощ и съдействие за възстановяването на изпепеления от огъня стар параклис, който е в подножието на хълма Градището и е с повече от вековна история.

С финансова и материална помощ вече са решили да помогнат много местни фирми и предприемачи, доброволен труд ще дадат ловците и рокерите, както и майстори-строители от рилския град. Финансова и материална помощ ще окаже и община Долна баня. В няколко търговски обекти ще бъдат поставени кутии за парични дарения, както и ще бъде открита специална банкова сметка, за да могат да преведат своите финансови дарения и долнобанци, работещи и живеещи в чужбина.
 
Текст и снимки: Любомир Кузев
{joomplucat:769 limit=12|columns=4}
 
 
 

Visits: 1

Skip to content