Продължете към съдържанието

Празнични богослужение за Андреевден в Долна баня

Андреевден в Долна баняИ тази година по традиция миряните от Долна баня и жителите на рилския град почетоха свети апостол Андрей Първозвани – първият, който е бил повикан измежду апостолите да тръгне след Исус Христос и който е смятан за покровител и закрилник на голфа. Особена почит има към светеца след построяването на новата църква, носеща неговото име на територията на Голф клуб „Ибър“. 

За 13-та поредна година след празничната света литургия в храм "Успение на Пресвета Богородица" в рилския град, енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров в съслужие с енорийският свещеник от съседния град Костенец и най-младия свещеник от Долна баня отец Емил Дамянов отслужиха тържествен водосвет за здраве и благополучие, след което поздрави всички присъстващи с празника, работещите в голф-клуб селището, собствениците и техните приятели. Църковната служба по традиция бе украсена с чудесните песнопения на храмовия женски хор, с ръководител Румяна Дамянова. 
Десетките гости бяха лично посрещнати и поздравени от изпълнителния директор на Голф клуб „Ибър“ Кирил Недев, които им благодари за присъствието в празничния ден, като пожела на всички здраве и весело и щастливо посрещане на Коледно-новогодишните празници.
На празничният водосвет присъстваха и гости от съседната община Костенец, начело с кмета Радостин Радев и неговия заместник Румен Тодоров.
Домакините по традиция почерпиха в празничният ден всички гости, а всеки получи за спомен и нов годишен календар за 2018 година с логото на Голф клуб „Ибър“. 
И както повелява традицията на празничната трапеза имаше варена царевица.
 
Текст и снимки: Любомир Кузев
{joomplucat:771 limit=12|columns=4}

Visits: 0

Skip to content