Продължете към съдържанието

Нов компактдиск с български народни песни с православно-религиозно съдържание

Нов компактдиск с български народни песни с православно-религиозно съдържаниеС благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит Община Кюстендил в навечерието на Рождество Христово 2017 г. за първи път издава компактдиск с български народни песни с православно-религиозно съдържание със заглавие „В православна вера да пребъдем!“

Текстовете и музиката на песните са дело на Цветелина Велева, а аранжиментите – на композитора Йордан Владев. Песните са 26 на брой. Те са плод на дългогодишен труд и опити да се съчетаят българската народна музика с православни сюжети от жития на светии, иконография, нравствени теми и др. Компактдискът е предназначен за малки и големи, за тези които милеят за вярата и обичат Родината. 
Песните се изпълняват от свещ. Андон Петров, псалт Калин Кирилов, Цветелина Велева, Ивелина Николова. Към тях са приложени 12 тропара в изпълнение на иконом Кирил Попов и псалт Калин Кирилов. Декламации: Ивелина Николова.
Към компактдиска е приложена цветна книжка с текстовете на песните, текстовете на тропарите, кратки пояснения към основните идеи с православно съдържание и колекция снимки на някои български храмове и манастири.
 
За контакти: 0878 240 633 или на адрес: slunchogledi@abv.bg
 
{joomplucat:790 limit=3|columns=3}
 
 

Visits: 2

Skip to content