Продължете към съдържанието

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с новия представител на Московския патриарх у нас

Архимандрит Васиан и патриарх НеофитНа 19 март архимандрит Васиан Змеев се срещна с Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Срещата се състоя в сградата на Софийска св. митрополия. Архимандрит Васиан, който е новият предстоятел на храм-подворие „Св. Николай Мирликийски“, благодари за срещата и предаде поздрав от Руския патриарх Кирил. Той разказа на Негово Светейшество за досегашното си служение в Беларус, както и за работата си в Московската духовна академия. Негово Високопреподобие добави още и това, че ще продължи изградените добри отношения между подворието и Българската православна църква.

Патриарх Неофит изказа своите благопожелания към Руския патриарх Кирил, а на новия предстоятел на руското подворие у нас, пожела благодатно и ползотворно служение.
Припомняме, че по решение на Св. Синод на РПЦ-МП от 7 март т.г. предстоятелят на храма-подворие у нас бе сменен. Досегашният предстоятел – архимандрит Филип Василцев, бе изпратен на служение в гр. Бейрут, Ливан. Той заемаше длъжността в София от 2011 г.
 
Текст и снимки: Ангел Карадаков
{joomplucat:840 limit=4|columns=4}

Visits: 0

Skip to content