Продължете към съдържанието

Архиерейска св. Литургия и ръкоположение в гр. Дупница за Томина неделя

Архиерейска св. Литургия в ДупницаНа 15 април – Томина неделя (Антипасха), с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит в храм „Св. Георги“ в гр. Дупница св. Литургия бе възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. В съслужение с него бяха ставрофорен иконом Ангел Ангелов, иконом Георги Паликарски – архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия и предстоятел на храма-домакин, свещенослужители от София и от околията.

По време на светата Литургия свещеническо ръкоположение беше извършено над дякон Георги Георгиев Гелов. Новият свещеник е завършил паралелния курс на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ през 2015 г., а в момента е студент 3-ти курс в бакалавърската програма на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. За дякон беше ръкоположен предния ден в София, отново от епископ Поликарп (вижте репортаж).
В края на св. Литургия към вярващите в храма с пастирско слово се обърна Белоградчишки епископ Поликарп. Той говори за празника и вярата на св. апостол Тома, като поздрави всички съслужили с него свещеници и дякони, а на новия йерей пожела достойно служение.
 
Текст и снимки: Ангел Младенов
{joomplucat:878 limit=72|columns=4}

Visits: 0

Skip to content