Продължете към съдържанието

С Патриаршеско благословение се състоя концертът „Фолклорът – настояще и бъдеще” в гр. Перник

Небивал граовски концертНа 25 април, в салона на Двореца на културата, гр. Перник, се състоя концерт под наслов „Фолклорът – настояще и бъдеще”.
Във фолклорния концерт участие взеха доайените на граовската песен знаменитите Павлина Горчева, Радка Алексова, Лиляна Галевска и Сорина Богомилова, както и музикантите от Оркестър „Граовска младост”, към ДК-Перник и танцьорите от "Граовска младост с ръководител Тодор Тодоров и "Асти денс" с ръководител Ники Бояджиев.

С благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, на концерта присъства Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, който поднесе цветя от името на Негово Светейшество и поздрави изпълнителите, като им пожела здраве, благословение и достойно представяне на българската и световни сцени. Да разнасят фолклорното богатство на България по цял свят и да свидетелствуват чистотата на Православната си вяра.
На концерта присъстваха д-р Вяра Церовска, кмет на Община Перник, г-жа Ирена Соколова, областен управител на Област Перник, както и представители на различни обществени и културно-просветни организации от Перник и региона.
 
Текст и снимки: Руми Борисова
{joomplucat:884 limit=20|columns=4}

Visits: 0

Skip to content