Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня бе отслужена в гр. Елин Пелин за летния Никулден

Празнична вечерня с петохлебие в храм Св. Николай в Елин ПелинНа 8 май, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп възглави вечерното богослужение в храм „Св. Николай Чудотворец“, в гр. Елин Пелин.
Епископът посети храма на гр. Елин Пелин, за да даде началото на тържествата по отбелязване на летния храмов празник на църквата.

Епископ Поликарп бе посрещнат в храма от Негово Благоговейнство протойерей Иван Плещов, председател на храма, както и от иконом Димитър Генчев, йеромонах Силуан, игумен на Бистришкия манастир „Св. Петка“, свещеник Серафим Мишев, свещеник Лъчезар Вълков и свещеник Петър Кудузки.
Молитвените песнопения бяха изпълнени от свещениците, гости на празнуващата енория, както и от богослови и семинаристи, дошли, за да почетат патрона на храма свети Николай Мирликийски Чудотворец.
По време на вечерното последование, бе извършен и чинът на петохлебието.
След отпустта на светата вечерня, Негово Преосвещенство епископ Поликарп благослови вярващите християни и преподавайки им Първосветителския благослов на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, ги запозна с важни моменти от живота и делото на св. Николай. Той подтикна вярващите християни да подражават на силната вяра и смирение на светеца, за да достигнат до истински християнско православно самосъзнание и станат пример за вярващите християни.
Епископ Поликарп благодари на отец Иван Плещов за отправената покана, и му пожела здраве, мир и търпение, за да води повереното му словесно стадо по пътя на вярата и Евангелието.
Той поднесе на високия гост букет с цветя, съпроводено с благи и мили слова.
След края на вечерното последование, епископ Поликарп бе поздравен с няколко песнопения, изпълнени от новосформирания мъжци църковен хор при храма.
Църковните певци бяха поздравени, след своето музикално изпълнение от епископ Поликарп, който им пожела успех и напредък в новото начинание и инициатива.
Епископ Поликарп раздаде на присъстващите християни от осветеното петохлебие и им пожела отново и отново здраве, радост и дългоденствие.
За всички присъстващи на вечерното моление, бе дадена празнична вечеря.
 
{joomplucat:901 limit=32|columns=4}
 
Още снимки може да видите тук
 
 
 

Visits: 0

Skip to content