Продължете към съдържанието

Вечерня за Възнесение Господне в манастир „Св. Спас“, край с. Лозен

IMG00008На 16 май, в навечерието на големия Господски празник, Възнесение Господне, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, възглави тържествена вечерна служба в манастир „Св. Спас“, край с. Лозен.

В светата обител, Негово Преосвещенство бе посрещнат от монахиня Агатия, игумения на манастира, от протойерей Иван Плещов, ефимерий на манастира и множество духовници и вярващи християни.

Тържествената вечерна служба, в чест на Възнесение Господне, бе изпълнена със съслужението на иконом Цанко Тотев, иконом Петър Петров, иконом Лазар Георгиев, протойерей Иван Христов, протойерей Николай Николов, отец Стефан Стефанов, дякон Костадин Тренев и йеродякон Вартоломей.

Клиросното пение огласиха богослови, който със сладкопението си насладиха сърцата на присъстващите.

 По време на вечерното молитвено последование, бе отслужен и чинът на петохлебието, както и произнесена проповед от епископ Поликарп. По време на своето слово, епископът говори за предстоящия празник Възнесение Господне и призова вярващите, да издигнат сърцата си към небесата, за да срещнат Господа и последват Евангелието за Царството небесно.

Епископ Поликарп приветства игуменията на светата обител, отците и присъстващия народ от името на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела от негово име, здраве, радост и мир.

С топло слово към Негово Преосвещенство се обърна отец Иван Плещов, от името на майка игумения и присъстващите отци и християни и благодарейки му за топлите слова и думи и за присъствието, му пожела достойно и мирно служение, топлина на словото и грижа към свещенството.

След празничната вечерна служба, за всички присъстващи бе дадена обща трапеза, където с благо слово и назидание, всички се поощриха за духовен и благодатен празник на Възнесение Господне.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content