Продължете към съдържанието

Годишнина от земетресението отбелязаха в гр. Перник и с. Дивотино

DSC 0059На 22 май, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп посети гр. Перник, а впоследствие и с. Дивотино, по случай 6 години от земетресението, което разклати земните основи, а и вярата на жителите на Пернишка община и област през 2012 г.

В гр. Перник, през храм „Св. Йоан Рилски“, епископ Поликарп, в съслужение с духовенството при храма и гости, отслужи водоосвещение за здраве и благословение на жителите на града, както и прочете молитва към Бога и призова за молитвена помощ и подкрепа Божията Майка Света Богородица, за предпазване на населението от различни земетресения, катаклизми и природни бедствия.

Бе осветен и курбан-обща трапеза, за сплотяване и единство на населението.

Годишнината от земетресението в пернишко бе организирано от Община Перник, Областна управа Перник и Софийска света митрополия.

На водоосвещението пред храма присъстваха и г-жа Вяра Церовска, кмет на Община Перник, г-н Александър Александров, народен представител в 44-то Народно събрание на Р България, г-жа Ирена Соколова, както и представители на различни институции и организации от Перник и региона.

След края на богослужението, епископ Поликарп се обърна със слово към присъстващите, в което ги призова да пренебрегнат материалното и бездуховното, а прегърнали вярата, духовното и добродетелите, да вървят напред и се радват на здраве, благоденствие, мир, любов и просперитет. Той подчерта, че единствено тогава човек е личност и свободен, когато вярва в Бога и се е оставил на Неговата свята воля. Епископ Поликарп приветства всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и от негово име ги благослови и вдъхнови за духовен и мъдър живот.

След отбелязването на годишнината в гр. Перник, епископ Поликарп посети с. Дивотино, където отново отслужи водоосвещение, поръси за здраве присъстващите и им преподаде благословението и молитвата на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content