Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня за рождението на св. Йоан Кръстител в Обеля

IMG00054На 23 юни, в навечерието на празника Рождение на св. Йоан Предтеча и Кръстител Господен, с Благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети храм „Св. Йоан Кръстител“ в гр. София, кв. Обеля, където оглави празничното вечерно последование.

Във вечерното молитвено последование съслужиха иконом Иван Динков, иконом Цанко Тотев, протойерей Георги Спасов, протойерей Николай Николов, протойерей Любомир Михайлов и дякон Костадин Тренев.

Клиросното пение бе оглавено от богослови и семинаристи, както и енориаши при храма, които със своето сладкопение възрадваха и изпълниха с умиление сърцата на присъстващите.

По време на вечернята, бе извършен и чинът на петохлебието.

След празничното служение, епископ Поликарп произнесе слово, в което запозна присъстващите с историята на рождението на св. Йоан Кръстител, както и важни моменти, които е необходимо съвременното ни общество да види, вземе и се украси, от праведните родители на светия Кръстител. Епископ Поликарп поздрави изпълнилите храма вярващи християни от името на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела много здраве, радост и духовни сили.

Предстоятеля на храма отец Иван, благодари на епископ Поликарп за гостуването и благословението и поднасяйки му букет цветя се помоли Богу, по-често в молитва и песнопение да се виждат и радват в Бога.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content