Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня в чест на св. пр. Илия в Дървенишкия манастир

16 07 2018На 20 юли Православната църква почита паметта на свети пророк Илия.

С благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, на 19 юли, оглави празничната вечерна служба в манастир „Св. пр. Илия“, гр. София, кв. Дървеница.

Във вечернята съслужиха архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Цанко Тотев и свещеник Харалампий Мерджанов, йеродякон Вартоломей и дякон Костадин.

Църковните песнопения бяха оглавени от църковни певици, които украсяват и обгрижват клиросното пение на софийски храмове.

Епископ Поликарп поздрави изпълнението на храма от името на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит и припомняйки им важни моменти от живота на св. пророк Илия, ги вдъхнови за достойно, мирно и благодатно посрещане на празника. Епископ Поликарп поздрави монахиня Матрона, игуменка на светата обител и й благодари за неуморните грижи, които отдава за благоукрасяването на светата обител, която е в прекрасно състояние, но и за благолепието на душите на честните поклонници.

По време на вечерното последование бе отслужен и редът на петохлебието.

След вечерното молитвено последование, за всички присъстващи, бе дадена вечеря.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content