Продължете към съдържанието

Епизод от похода „Рилският Чудотворец“

IMG00106На 4 август участниците в похода „Рилският Чудотворец“, който тази година се провежда с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит за девети път, достигнаха Седемте рилски езера.

Походът, воден от Негово Високопреподобие архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска света митрополия и доц. д-р Павел Павлов, от Богословския Факултет при СУ „Св. Климент Охридски“, гр. София, при хижа „Седемте Рилски езера“ бе посрещнат от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Епископ Поликарп пожела на участниците в похода сили, търпение и постоянство, за да издържат трудностите на прехода и да достигнат крайната цел – да отправят молитва към свети Йоан при неговия гроб.

Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия, иконом Георги Паликарски, бе организирал топла бобена чорба за всички присъстващи и други приношения чрез които да се подкрепи всеки телесно. Всички поклонници бяха изненадани от приготвената вечеря, поради трудния и недостъпен терен за изнасяне на продукти и готвене на храна за толкова много хора.

На 5 август православните християни от цяла България, участници в похода, воглаве с духовенството ще отслужат света Литургия при езерото „Бъбрека“, ще отслужат водоосвещение, след което ще тръгнат за Рилската света обител, където се очаква на празника Преображение Господне да вземат участие в тържествената света Литургия, както и да се поклонят на гроба на свети Йоан Рилски Чудотворец, където ще бъде сложен край на похода.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content