Продължете към съдържанието

Фестивал „По стъпките на Вазов“, се проведе в Лесковдол – Своге

IMG00041На 4 август, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети местността „Могилата“, в подножието на Ветрило воденица в с. Лесковдол, Община Своге, където взе участие в празник – фестивал посветен на Иван Вазов – „По стъпките на Вазов“.

Празникът „По стъпките на Вазов“, тази година бе посветен на 119- годишнината от написването на пътеписа „Седем престола“ и стихотворенията „Хайдути“ и „Клепалото бие“.

Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи тържествено водоосвещение, поръси присъстващите християни, освети хлябовете и постен курбан – обща трапеза и благослови множеството от името на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Епископ Поликарп пожела на организаторите на празника, който за втора година се организира, това прекрасно духовно тържество, да се превърне в традиция, чрез която, да се учат българите и най-вече подрастващото поколение в Православната вяра и в българската култура и традиции.

На празника присъстваха заместник кметовете на Община Своге, свещеници от региона, кметове и кметски наместници от околни населени места, медии и много достойни българи.

Епископ Поликарп поръси всеки от поклонниците и им благопожела здраве, радост и духовни сили.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content