Продължете към съдържанието

Молебен канон в столичния храм ” Покров Богородичен”

19 20180807 1341969348На 7 август в храм "Покров Богородичен – Св. Богородица Всех скорбящих радость" бе отслужено съборно поредното вечерно последование с Молебния канон на св. Богородица. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит то бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с Негово Високопреподобие архим. Василий, протосингел на Софийска митрополия, ставр. ик. Николай Танев, председател на храма, храмовото духовенство и столични духовници.

Под сводовете на красивия столичен храм бяха дошли много миряни и църковни певци, сред които и четири малки иподякончета, които с нетърпение очакваха владиката. Облечени в малки стихарчета и препасани с орарчета, е стояха чинно по време на цялата вечерна служба и помагаха,  наставлявани от по- големите иподякони.
Протоиерей Георги Янъков от храмовото духовенство произнесе емоционална проповод за Божията майка, в чието застъпничество вярващите християни винаги намират опора и светла надежда.
Със заключителните напътствия еп. Поликарп се обърна към богомолния народ.
"Да се молим! Да и подражаваме на смирението й! Да търсим и да очакваме с надежда помощта на св. Богородица"- каза софийският  викарий и преподаде първосветителските благословения на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит  Неофит.

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:948 limit=33|columns=3}

Visits: 0

Skip to content