Продължете към съдържанието

Архиерейска литургия в село Владо Тричков

IMG00052На 6 септември, когато България чества 133г. от Съединението на Източна Румелия и Княжество България, а Църквата си спомня за чудото на свети архистратиг Михаил в Колоса, в село Владо Тричково, община Своге бе отслужена архиерейска св. Литургия.
С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит тя бе възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Заедно с него съслужиха свещеник Росен Андонов, председател на храма и йеродякон Вартоломей.

Молитвено и певческо участие в богослужбата взеха жители на селото, сред които и кмета на планинското селище.
По време на литургията еп. Поликарп пострига за " четец и певец" мирянин от енорията, който усърдно посещава храмовите богослужения.
В края на литургията владиката поздрави вярващите с техния летен храмов  празник и с деня на Съединението, на който всяка година жителите се събират за родови срещи. Той отправи благопожелания като преподаде архипастирския благослов на Българския патриарх Неофит.
След литургията, пред храма бе отслужен празничен водосвет и осветени ароматни хлебни приношения. А младежите от читалището зарадваха присъстващите  с празнична фолклорно- танцова програма.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Текст и снимки: Весела Игнатова

Visits: 0

Skip to content