Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня с петохлебие в навечерието на Успение на св. апостол и евангелист Йоан Богослов във Владая

IMG00061На 26 септември Православната Църква почита Успението на св. апостол и евангелист Йоан Богослов.

По този повод, на 25 септември, в навечерието на празника, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп посети храм „Св. Йоан Богослов“ в гр. София, кв. Владая, където оглави тържествена вечерня с петохлебие.

В празничното богослужение участие взеха иконом Йоан Чикалов, протойерей Дилян Цветков и свещеник Георги Георгиев и йеродякон Вартоломей.

Клиросното пение възглавиха йеромонах Стефан и Росен Русев.

С благословението на Негово Светейшество, епископ Поликарп произведе в протойерейско достойнство отец Георги Георгиев, енорийски свещенослужител на храма и енорията. След офикирането, епископът му пожела, както и досега, така и занапред да бъде ревностен в своето служение и отговорен във всичко църковно и Богоугодно дело. Да обича своите пасоми и да се радва на тяхната любов и уважение

След тържествената вечерня и петохлебието, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп се обърна с кратко слово към присъстващите и подчерта за богословието и любовта, които е утвърдил в живота си св. Йоан Богослов и призова вярващите, да подражават на тези духовни достижения на любимия Христов апостол.

С думи на благодарност и любов, към епископ Поликарп, се обърна новопроизведеният протойерей Георги Георгиев. Той благодари на Белоградчишкия епископ Поликарп за посещението и духовните грижи и му пожела здраве и дълголетие, за да бъда в помощ и подкрепа на свещенството от епархията.

Цялото изпълнение на храма – духовници и вярващи, бяха поздравени чрез епископ Поликарп от Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит с пожелание за здраве, радост и мир.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content