Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит благослови втората кампания “Направи го за България”

IMG00015На 3 октомври, Негово Светейшество  Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна  с г-н Андрей Арнаудов, продуцент на Кампанията „Направи го за България“, която има за цел да  насърчава раждаемостта като помага на родителите, децата им да приемат св. Кръщение.
През миналата година се състоя първото издание на кампанията, която се оказа изключително успешна. Тя бе осъществена в 9 града в страната, и в нея са се включили близо 10 000 човека- бебета, деца, родители, роднини, близки и приятели.

На 7 октомври т.г. стартира второто издание, което започва едновременно в 11 града. Според Андрей, който е „посланик на идеята” записалите се за участие са повече от колкото тези, които са участвали през 2017 г.
И ако първата кампания започна в столицата на България, то втората ще бъде в географския център на страната- гр. Стара Загора. Началото ще бъде поставено след св. Литургия в храм „ Св. Николай“ в града, където Негово Светейшество патриарх Неофит ще вземе молитвено участие. Той пръв ще благослови седемте момченца, които ще бъдат кръстени,  непосредствено след богослужбата.
В срещата на патриарх Неофит и г-н Андрей Арнаудов взеха участие още Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприян, който ще бъде домакин на тридневни църковни тържества в епархийския център, Техни Преосвещенства:Мелнишки еп. Герасим, главен секретар на Св. Синод и Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит.
С обща снимка завърши срещата, на които бяха доуточнени детайли от предстоящата съвместна кампания. Инициаторите на идеята с радост споделиха за изповедта на една майка, която по време на миналото издание се е разубедила да направи аборт, а през настоящата, вече като щастлива родилка, очаква да кръсти новороденото си дете.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Текст и снимки: Весела Игнатова

Visits: 0

Skip to content