Продължете към съдържанието

Патриарх Неофит се срещна с областния управител на Перник

DSC 0782На 10 октомври Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофитсе се срещна и разговаря с областния управител на Перник Ирена Соколова.

Двамата обсъдиха новите насоки за по-всеобхватно включване на децата в групи за изучаване на предмета Религия-Православие в българските училища. Мисията има активната подкрепа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и личното одобрение на министър-председателя Бойко Борисов, подчерта Соколова.

Тя и придружаващите я представители на местната общност получиха благословение от патриарха за проекти, свързани с възстановяването и оживяването на манастири и православни храмове, а също така и с възраждането на духовния живот в тях.

Ирена Соколова благодари на патриарха за пастирската му подкрепа и молитвеното застъпничество, на което по думите й се дължат успехите в добрите начинания. Тя запозна патриарх Неофит с добрите резултати от провеждането на първото издание на народния Църногорски събор през лятото, за който беше поискано неговото благословение  и подчерта благодатната роля на събитието за възвръщането на народа към вярата и Църквата.

В срещата участваха викарият на Софийска епархия Белоградчишки епископ Поликарп, протосингелът архимандрит Василий и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия.

Текст и снимки: Румяна Борисова

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content