Продължете към съдържанието

„ЕДИН ЖИВОТ ИЗПЪЛНЕН С ЧУДЕСА”- нова книга на българския книжен пазар

8F0 A25B8 5D8BЗа рождения ден на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, 15 октомври, с благословението на Светия Синод на БПЦ-Българска патриаршия, Синодално издателство подготви нова книга, посветена на именния покровител на Българския патриарх – вселенски мъченик и чудотворец Неофит Никийски.
Тя обединява житиен и богослужебен текст – ЖИТИЕ И МОЛЕБЕН КАНОН, в чест и прослава на светеца- мъченик.

Текстовете, които са старателно преведени и подготвени се публикуват за първи път на български език. Придружени са от онагледяващи живота на светеца оригинални илюстрации, издържани според вековната православна традиция.
ЖИТИЕТО е съставено от Анула Христова, гл. ректор „Книгоиздаване“ при Синодално издателство и е подготвено въз основа на цялата известна библиография на светеца, излизала до момента на различни езици. Научната и критическа редакция е извършена от научен специалист в областта на патрологията – доц. д-р Светослав Риболов.
МОЛЕБНИЯТ КАНОН е първи превод на този текст от руски на български език. Той е дело на ставрофорен иконом Павел Гърбов., а специализираната научна консултация е направена от музиколога д-р Любомир Игнатов.
Anons Plamyk i rosaОригиналните житийните илюстрации са дело на младата иконописка Юлиания Иванова.
Книгата, оформена за удобство на четенето в почти джобен формат е предназначена, както за домашно четиво, така и за богослужебна употреба.
Цената й е съобразена да бъде достъпна, за да достигне до повече малки и големи боголюбци и ги притегли към благодатната дръзновена молитва на закрилника на патриарха на българите – СВ. МЪЧЕНИК И ЧУДОТВОРЕЦ НЕОФИТ.
Книгата се разпространява във всички църковни книжарници в страната. Телефон за заявки: 0879 510163 и 02 / 980 30 16 и 0884 833 199.
Адрес на Синодално издателство: София 1000; ул. "Оборище" № 4
e-mail: sinizdat@gmail.com

Цена на едро: 3 лв.

Visits: 0

Skip to content