Продължете към съдържанието

Молебен в чест на 20 годишнината от създаването на Библейската библиотека на Богословски факултет

IMG0000123689На 11 октомври, по повод 20 годишнината от създаването на Библейската библиотека към Богословския факултет на СУ, в столичния храм „Св. София“ бе отслужен молебен, с който бе дадено началото на тридневна програма, свързани с кръглата годишнина.

Тя се организира от Директора на библиотеката доц. д-р Ивайло Найденов, който е и зам. декан на Богословски факултет.

В рамките на програмата е включена Международна научна конференция, под надслов: „Новият Завет е скрит в Стария, Старият Завет се разкрива чрез Новия“(Бл. Августин), тъй като участниците са както старозаветни специалисти, така и новозаветни изследователи. Предвижда се в аулата на Софийския университет да бъде връчено отличието „доктор хонорис кауза“ на проф. д-р К.-В. Нибур, който непосредстено след това ще изнесе лекцияна тема:„Европейска книга ли е Библията“.

Молитвеното последование в древния столичен храм бе отслужено от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит. В края на последованието той поздрави участниците във форума и пожела на библеистите, събрани от цял свят, да имат много доброплодни успехи, които да допринасят за развитието на богословската наука и християнската вяра.

Еп. Поликарп отправи още благопожелания за здраве и съзидателен творчески дух и преподаде първосветителското благословение на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Текст и снимки: Весела Игнатова

Visits: 0

Skip to content