Продължете към съдържанието

В Кюстендил бе представена книгата „Приказка за Кюстендил“

IMG00017467027На 1 ноември, в Деня на будителите, в сградата на старото Възрожденско училище, в гр. Кюстендил бе представена новата книга на историка Румен Манов „Приказка за Кюстендил“.

Представянето на новия забележителен труд на г-н Манов в Кюстендил, уважи, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, заедно със ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия иконом Генади Генадиев и свещеници от Кюстендилска духовна околия.

Представянето на книгата бе организирано от Община Кюстендил и мероприятието бе почетено лично от г-н Петър Паунов, кмет на града. Гости на тържественото представяне бяха и генерал-майор Груди Ангелов, началник на Военна академия "Г. С. Раковски", проф. Пламен Павлов, както и много граждани и гости на Кюстендил.

След представянето на „Приказка за Кюстендил“, г-н Румен Манов поднесе на епископ Поликарп едно специално издание на книгата, което да бъде връчено лично на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит.

Епископ Поликарп прие този достоен дар и благодари на г-н Манов за любовта и грижата му за опазването на историята на Кюстендил – респективно на България, както и за това, че е прегърнал вярата и се стреми с всички сили да подкрепя и подпомага, а и да инициира достойни каузи за опазване на безценното богатство на църквата ни, като реставрира, пази и се грижи за икони, съсъди и други паметници.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content