Продължете към съдържанието

Празничен концерт в чест на Деня на християнското семейство в гр. Радомир

IMG000283451На 14 ноември, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофитв Радомирска духовна околия се състоя празничен концерт, посветен на Деняна християнското семейство и православната младеж.

Това е вторият поред концерт, организиран по предложение на Софийска св. митрополия, в чест на Богородичния празник, определен и за Ден на християнското семейство.

Скъп гост на празненството бе Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който пристигна в гр. Радомир- център на архиерейското наместничество.

Той бе придружен от служители на митрополията, сред които и г-н Иван Тупаров от Духовно- просветния отдел на митрополията и главен координатор на празничните концерти.

В младежкия дом ги очакваха множество деца от детски градини, ученици, родители и гости. Сред тях бе и кметът на града Пламен Алексиев, протойерей  Александър Стоев, архиерейски наместник на Годечка духовна околия и софийски свещенослужители.

Водещи на милото тържество бяха двамата братя Кирил и Методий Петрови, които много самоотвержено представяха участниците.

Рецитал „Въведение Богородично” представиха деца от ОУ „Христо Смирненски”, НУ „Архимандрит Зиновий” и ДГ „Радомирче”, които изучават  Религия „Православие”.

Ученици от НУ „Архимандрит Зиновий”, с  музикален педагог Лариса Кирилова, изпълниха „Песен за майката”.

Деца от трета подготвителна група /петгодишни/, „ЕЖКОВЦИТЕ” от ДГ „Осми март” и ученици от ІV клас на ОУ „Христо Смирненски” представиха кратък поетичен рецитал: „МОЕТО ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНСКО СЕМЕЙСТВО”. Те бяха подготвени от своите учители: Галина Райнска и Живка Крумова.

Трета подготвителна група от ДГ „Радомирче” с учители: Анета Топалова,  Искра Георгиева и Галина Панчева- музикален педагог, представиха музикално-поетична програма „НЕКА БЪДЕМ ДОБРИ”.

Поздрав и благословение към участници и гости на милото тържество, отправи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Епископ Поликарп благодари на всички, които са се потрудили за осъществяването на концерта, посветен на Въведение Богородично и приветства препълнената зала от името на Негово Светейшество патриарх Неофит и им пожела здраве, благоденствие, мир и любов, преуспяване- духовно и социално и по чести поводи за духовни срещи и радост.

На всички институции, взели участие в организирането и провеждането на концерта, той подари диптих, с образите на Господ Иисус Христос и Света Богородица. Владиката специално благодари на богослова Лидия Блажкова, която дълги години преподава в Радомир предмета Религия и с много ревност подготви настоящия концерт.  С паметни снимки и много благопожелания завърши посещението на еп.Поликарп в Радомирска духовна околия и за сетен път светски и духовни институции в показаха колко добри плодове може да има съвметната им работа.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Текст и снимки: Весела Игнатова

Visits: 0

Skip to content