Продължете към съдържанието

В Ихтиман се проведе концерт за Въведение Богородично

IMG00055На 16 ноември, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, по вече утвърдена програма, в гр. Ихтиман, Ихтиманска духовна околия, се проведе концерт, посветен на Въведение Богородично – Ден на християнското семейство и учаща се православна младеж.

Концертът бе организиран по идея и насърчение от Софийска света митрополия, чрез Архиерейско наместничество гр. Ихтиман и Народно читалище „Слънце – 1879“.

Гости на концерта бяха Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, г-н Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман и г-жа Росица Иванова, началник на РУО – София регион.

От Софийска света митрополия присъстваха г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия и ръководител на Духовно-културния отдел при Митрополията, свещеник Костадин Тренев и г-н Иван Тупаров, а също така и ставрофорен иконом Йосиф Серев, архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия, както и свещеници от Околията.

Програмата за Въведение Богородично започна със слово на отец Йосиф, архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия и приветствие на кмета на Община Ихтиман, г-н Илиев.

След тържеството, поздрав и благословение към участници и гости отправи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Епископ Поликарп благодари на всички, които са се потрудили за осъществяването на вечерта посветена на Въведение Богородично и приветства изпълнението от името на Негово Светейшество патриарх Неофит и пожела  на всички, Бог по молитвите на Света Богородица, да им дава здраве, радост и духовни сили.

На всички институции и формации, взели участие в организирането и провеждането на концерта, той подари диптих с образите на Господ Иисус Христос и Света Богородица.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content