Продължете към съдържанието

Тържествено бе осветен храм „Рождество Христово“, с. Дивотино

IMG001186734На 9 декември, в деня на Зачатие на св. Анна, с благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, бе извършено освещаването на храм „Рождество Христово“, в с. Дивотино.

Освещаването на храма извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, протойерей Людмил Йорданов, предстоятел на храма, протойерей Борис Котев, свещеник Стоян Стратиев, свещеник Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и дякон Лука.

Клиросното пение бе оглавено от  г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, иконом Николай Цурев, свещеник Марио Михов и г-н Иван Тупаров, служител при светата митрополия.

На тържественото освещаване на храма в с. Дивотино присъства и г-жа Ирена Соколова, областен управител на Област Перник, както и много вярващи и гости на пернишкото село.

След светата Литургия, епископ Поликарп произнесе проповед, свързана с 10 Неделя след Неделя подир Въздвижение, в която насърчи присъстващите християни да имат упование в Христовото име и да знаят, че Христос е пътят и истината и животът.

Епископ Поликарп благодари на о. Людмил, г-жа Соколова и всички, които са се потрудили за възстановяването на храма, след земетресението през 2012 г., като подчерта, че ръка, която дава никога не оскудява, а е пълна и получава от Бога стократно от онова, което е дала.

Протойерей Людмил Йорданов благодари на Негово Преосвещенство за освещаването на храма и за духовната грижа, която проявява Негово Светейшество към вярващия народ.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 1

Skip to content