Продължете към съдържанието

Представители на Негово Светейшество посетиха Клиниката по детска клинична хематология и онкология в ИСУЛ

IMG000043234На 14 декември, с Благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и представители на Софийска света митрополия, посетиха Клиниката по детска клинична хематология и онкология в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Целта на посещението бе във връзка с предстоящия празник Рождество Христово, светата митрополия да зарадва децата, които се лекуват в болничното заведение.

Подаръците, които бяха раздадени са предоставени от благотворителната акция „От деца за деца – 2018“, която Софийска света митрополия организира от своите два отдела: „Милосърдие и благотворителност“ и „Духовно-просветен“, чрез учениците, които изучават предмета Религия-Християнство-Православие на територията на Софийска епархия.

Епископ Поликарп и представителите на Софийска света митрополия бяха посрещнати от г-жа Ивайла Георгиева, клиничен психолог, както и от г-н Добрин Костадинов, началник на Клиниката по детска клинична хематология и онкология.

На г-н Костадинов епископ Поликарп подари диптих с образите на Господ Иисус Христос и Света Богородица, от името на Негово Светейшество, с пожелание за здраве, радост, както на него, така и на неговите сътрудници, родители и лекуващи се деца.

На голяма част от персонала бе подарено църковно календарче за 2019 г.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content