Продължете към съдържанието

Втора велика вечерня с беседа в митрополитски храм „Св. вмчца Неделя“ – София

IMG00024345На 17 март с благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит бе отслужена Втора велика вечерня в митрополитския храм „Св. вмчца Неделя“, гр. София.

Великата вечерня бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение със ставрофорен иконом Мина Минчев, председател на храма, заедно с храмовото духовенство.

След тържествената вечерня, бе поставено началото на една духовна и полезна традиция, а именно, във вечерните богослужения в неделните дни, да бъдат утешавани благочестивите православни християни с духовна беседа.

Първата беседа, във Втората велика вечерня, бе изпълнена от Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия.

Темата на беседата изнесена от отец Ангел бе: „Диалектиката на Великия пост“. Той запозна вярващите със смисъла и идеята на поста, както и на всичко онова, което се спомня и отбелязва в отделните дни и недели във Великия пост.

След богослужението и беседата, епископ Поликарп поздрави отец Ангел за духовната и полезна беседа и му пожела здраве, радост и духовни сили, за да проповядва, учи и наставлява християните и бъде добър пример за всички и за радост на Църквата.

Епископ Поликарп благодари и на вярващите християни дошли на молението и беседата и ги призова да бъдат добри православни християни, обичащи Бога и пребъдващи в истинско разбиране на богословието, като го живеят всеки час и ден.

Следващата Велика вечерня в митрополитски храм „Св. вмчца Неделя“ с беседа ще бъде на 31 март от 17:00 ч.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content