Продължете към съдържанието

Фотографска изложба „Духовна София“ бе открита в София

IMG00099238На 21 март в Арт Галерия „Сердика“ бе открита фотографската изложба „Духовна София“. Автор на изложбата е г-жа Десислава Кулелиева.

С благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, на откриването на изложбата присъства Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Във фотографската изложба са включени фотоси на храмове, манастири и духовни центрове, както християнски, така и на други вероизповедания.

Целта на изложбата е да се покаже веровата толерантност и доброто съжителство между различните религиозните общности в София.

Поводът на събитието е свързано със 140-годишншна от обявяването на София за столица на България.

При откриването на изложбата, приветствие към автора, домакините и присъстващите поднесе епископ Поликарп, който ги поздрави от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Той подчерта, че нашият народ от векове, закърмен с Православната вяра и добродетели, винаги е обичал своя ближен и се стремял да бъде пример за добри, братски и човешки взаимоотношения, по примера на Господ Иисус Христос. Поради своята вяра в Спасителя Иисуса Христа и човечност, българинът днес е за пример на мнозина за истинска вяра, надежда и любов и достойни човешки взаимоотношения.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content