Продължете към съдържанието

Архиерейска преждеосвещена света Литургия в гр. Ихтиман

IMG00004235На 22 март с благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, в храм „Успение Богородично“, гр. Ихтиман, бе отслужена Архиерейска преждеосвещена света Литургия.

Преждеосвещената света Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с ставрофорен иконом Йосиф Серев, председател на храма и архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия, заедно с храмовото духовенство и свещенослужители от околията, както и дякон Лука Китин, дякон Георги Читалов, дякон Георги Марков и дякон Димитър Николов.

Клиросното пение бе изпълнено от свещенослужители и църковни певци от гр. Ихтиман и околията.

След светата Преждеосвещена литургия епископ Поликарп поздрави архиерейския наместник на Ихтиманска духовна околия, свещенството и благочестивия народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела лек и спасителен пост, както и като основа на своето духовно битие в Христа, да имат прошката.

Епископ Поликарп подчерта пред многолюдния храм, че прошката съпътства духовния подвиг, който чрез нея се изпълва със съдържание и смисъл и допринася за благодатното богословско разбиране и на Възкресението Христово – Пасха.

Приветствие към епископа поднесе ставрофорен иконом Йосиф Серев, който чрез него благодари на Негово Светейшество за духовната грижа и любов, които има към Ихтиманска духовна околия.

На всички присъстващи в храма на светата Литургия епископ Поликарп раздаде от името на Негово Светейшество иконичка с образа на Спасителя за благословение и спомен от богослужението.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content