Продължете към съдържанието

Пета велика вечерня с духовна беседа в митрополитски храм „Св. Неделя“

IMG00052На 14 април, в Петата неделя на Великия пост, посветена на св. преподобна Мария Египетска, с благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит бе отслужена Петата велика вечерня в митрополитския храм „Св. вмчца Неделя“, гр. София.

Великата вечерня бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение със ставрофорен иконом Тоско Казакин, свещеник Арсений Каньов, дякон Петър Славов, дякон Георги Читалов и дякон Лука Китин.

След тържествената вечерня се състоя петата беседа, според нарочното приготвената програма в неделните вечери на Великия пост, която изнесе Негово Всеблагоговейнство протойерей Илиян Алексиев, председател на храм „Рождество Богородично“, гр. София.

Темата на беседата изнесена от отец Илиян бе свързана с живота и светостта на св. преподобна Мария Египетска.

Беседата бе съдържателна и поучителна, както и създаваща у слушателите стремеж за познания и духовен стимул за съвършенство.

След богослужението и беседата, епископ Поликарп поздрави протойерей Илиян Алексиев за духовната и полезна беседа и му пожела здраве, радост и духовни сили, за да проповядва, учи и наставлява християните и бъде добър пример за всички и за радост на Църквата.

Епископ Поликарп благодари и на вярващите християни дошли на молението и беседата и ги призова да подражават на живота и светостта на св. Мария Египетска. Да придобиват нейното смирение, покаянието и постоянството в духовното поприще.

Снимки: Александър Ангелов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content