Продължете към съдържанието

Вечерня за деня на св. Георги в Кремиковския манастир

IMG00086689На 5 май в Кремиковския манастир „Св. Георги Победоносец“, бе отслужена тържествена вечерня посветена на св. Георги, патрон на стария храм на манастира и закрилник на светата обител.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, вечернята бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В молитвеното последование се включи иконом Серафим Янев, изпълняващ длъжността игумен на светата обител, както и отци гости и приятели на манастира.

Клиросното пение огласиха протопсалти от София.

По време на вечернята бе извършено литийно шествие с иконата на св. Георги Победоносец и Чудотворец и петохлебие за здраве и благословение на обитателите на манастира и честните поклонници.

Бе постриган за четец, певец и свещоносец, също така и един от помощниците в богослужебните и социални дела на отец Серафим – Петко.

След края на богослужението епископ Поликарп произнесе слово, в което говори за живота и мъченичеството на св. Георги и подчертавайки важни моменти от живота му насърчи присъстващите да му подражават в доброто и полезното.

Епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Приветствие към епископ Поликарп поднесе и отец Серафим, който благодари чрез епископ Поликарп на Негово Светейшество за духовната грижа и всегдашна подкрепа.

За всички взели участие във вечерното богослужение посветено на св. Георги, бе дадена празнична вечеря, която протече в дух на единение, добра дума и приятелски благопожелания.

 

Снимки: свещеник Костадин Тренев

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

https://www.youtube.com/watch?v=_K4rzlaOlV8&fbclid=IwAR0XodDBjAmhX65Kj8zgLCs3Ll9fU3ixLrWg_wJmC6iFA2irQX20h3d4s7M

Видео: Любомир Върбанов

Visits: 0

Skip to content