Продължете към съдържанието

Тържествена архиерейска вечерня в чест на светите братя Кирил и Методий

IMG000801463На 10 май, в навечерието на празника, посветен на св. братя Кирил и Методий, в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”, в кв. „Красно село“ бе отслужена архиерейска вечерня с петохлебие. С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит патриарх Български  Неофит тя бе предстоявана от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Заедно с него съслужиха иконом Стефан Стайков, председател на храма, ик. Васил Иванов от Бояна, протойерей Радослав Трайков, председател на храм "Успение Богородично", предстоятели на столични храмове и софийски свещенослужители.
С подобаваща тържественост бяха изпълнени песнопенията на вечерното последование, прекрасно изпълнени от църковния псалт при храма Методи Стоилов.
Към многобройните богомолци в края на богослужението се обърна еп. Поликарп, като в своето слово той говори за празника, в който се честват заедно двамата свети братя.
Архиереят благодари и похвали предстоятеля на храма  ик. Стефан Стайков, който е и епархийски съветник, за усърдието му и това на неговите спомоществователи при благоукрасяването на храма и довеждането му до настоящото благолепие. Той преподаде патриаршеското благословение на патриарх Неофит и отправи благопожелания.
От името на църковното настоятелство иконом Стефан Стайков благодари първо на Негово Светейшество за любовта, грижата и благословението, и на владиката с красив букет за това, че с неговото присъствие носи голяма радост на тържествуващата енория.

Текст и снимки: Весела Игнатова и Александър Ангелов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК – 1

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК – 2

Visits: 1

Skip to content