Продължете към съдържанието

Архиерейска света Литургия бе отслужена в храма на кв. Гниляне

IMG00035898На 19 май – 4 Неделя след Пасха – на Разслабления, в храм „Възнесение Господне“, кв. Гниляне, Нови Искър, бе отслужена архиерейска света Литургия.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В светата Литургия съслужиха йеромонах Нектарий, игумен на Курилския манастир и председател на храма, йеромонах Никифор, протойерей Борис Петров, свещеник Александър Волков, йеродякон Вартоломей, дякон Георги Читалов и дякон Лука Китин.

Молитвените песнопения на светата Литургия бяха огласени от г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия и Светослав Цеков.

В края на светата Литургия Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп произнесе слово и говори за Разслабления. Той изяви пред вярващите Божието човеколюбие, доверие и любов, с които Бог всячески се стреми да бъде в полза на човека, както и това, че всеки един е необходимо да прояви свободната си вола и виждайки Божието снизхождение да предпочете да Му служи и бъде Негово духовно чедо.

Епископ Поликарп поздрави йеромонах Нектарий, духовенството и вярващите изпълнили храма от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и мир.

Поздрав и думи на благодарност към епископ Поликарп и всички вярващи отправи отец Нектарий, който подари на епископа архиерейска митра за духовен молитвен спомен и за благодарност, че е уважил неговата покана да посети енорията. Той изпрати митра и на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

След светата Литургия в храма на кв. Гниляне, епископ Поликарп посети и Курилския манастир „Св. Йоан Рилски“.

Снимки: свещеник Костадин Тренев

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content