Продължете към съдържанието

Епископ Поликарп посети първата частна православна детска градина “Успение на Пресвета Богородица” в София

829На 12 юни Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети Православната частна детска градина „Успение Богородично“.

Частната детска градина се намира в двора на храм „Успение Богородично“, гр. София, кв. Малашевци и е част от църковните инициативи, които се развиват в енорията.

Епископ Поликарп посети детската градина по покана на ръководството на детското заведение и взе участие в годишното тържество, на което малките възпитаници показаха какво са научили през учебната година, като представиха стихчета, песнички и различни игри.

Преподавателите, децата и родителите бяха поздравени от епископа, който им преподаде благословението и любовта на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Всички деца получиха от епископ Поликарп подарък, който съдържаше сладости, нагръдно кръстче и икона с образа на Господ Иисус Христос, за здраве и благословение.

Епископ Поликарп бе разведен от предстоятеля на енорията протойерей Йоан Куков из храма, парка при храма и бе запознат с наличния сграден фонд, както и с бъдещите идеи за духовното извисяване на вярващите, както и с облагородяването на прихрамовото пространство.

***

Информация за ЧДГ “Успение Богородично“, гр. София, кв. Малашевци можете да намерите тук.

 

Снимки: свещеник Костадин Тренев

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content