Продължете към съдържанието

Бе положен основен камък за изграждане на църква в с. Кладница

7На 14 юни Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети с. Кладница, където извърши водоосвещение и положи основен камък за изграждането на православен храм.

Храмът ще носи името „Възнесение Господне“ и ще се обгрижва от енорийския свещеник и изпълняващ длъжността игумен на Кладнишкия манастир свещеник Орлин Алексиев.

В с. Кладница няма храм и това е първият храм, който ще поеме духовните нужди на вярващите християни и ще запълни една духовна празнота.

Полагането на основен камък за построяването на храм в с. Кладница уважи г-жа Вяра Церовска, кмет на община Перник, заместник кметове, председателят на общинския съвет, кмета на Кладница, дарители, спомоществователи и жители на китното витошко село.

Имотът за построяването на храма е дарен от г-н Орлин Алексиев, който е и основният двигател, заедно със свои съмишленици, за изграждането на храма.

След полагането на основния камък епископ Поликарп поздрави всички присъстващи с новата прекрасна инициатива и благодари от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит на г-жа Церовска, на ктиторите, дарителите и спомоществователите за тяхната християнска доблест и желание да изградят храма, който да въздига народа от региона и го прави достоен пред Бога.

Снимки: свещеник Костадин Тренев

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Видео: Любомир Върбанов

https://youtu.be/oBbpkeVA18A

Visits: 0

Skip to content