Продължете към съдържанието

Патриарх Неофит прие митрополита на Калаврита и Егиалия Амвросий

282На 4 юли в сградата на Софийска света митрополия Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие Негово Високопреосвещенство митрополита на Калаврита и Егиалия Амвросий (Ленис), от Еладската Архиепископия.

Архиереят на Гръцката православна църква бе съпровождан от протопрезвитер Василий Гянакопулос и се намира в София по лични причини. Пребивавайки на територията на Софийска епархия и в столицата София митрополит Амвросий се представи на Негово Светейшество патриарх Неофит.

При срещата си с Негово Светейшество, митрополитът изрази своята особена благодарност, че е приет от главата на Българската църква патриарх Неофит, както и възможността да получи от него благословение, братска любов и гостоприемство.

Митрополит Амвросий запозна Негово Светейшество с историята на своята епархия, както и с различните дейности, които се развиват в нея. Той запозна патриарх Неофит и с настоящата църковна обстановка в съседна Гърция и призова за молитвена подкрепа, както за себе си, така и за неговите духовни чеда.

От своя страна, Негово Светейшество Българският патриарх Неофит с радост прие своя гост и оказвайки му достойно гостоприемство го възрадва и утеши с благо слово.

В края на срещата патриарх Неофит поднесе на митрополит Амвросий скромен подарък за спомен и в знак на братска любов и почит.

 

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content