Продължете към съдържанието

Стартира официален сайт на поклонническия път “Рилският чудотворец”

thumbwmОт днес, 31 юли, ден преди началото на поклонническия поход "Рилският чудотворец", стартира официален сайт на инициативата.

През 2019 г. се изпълват десет години от започването на поклонническия път, който води православните християни от столичния храм "Св. София" до Рилската св. обител.

Всяка година, с благословението на Негово Светейшество, походът тръгва на 1-ви август и свършва на 6-ти август – Преображение Господне и ознаменува символично пътя, по който чудотворните мощи на св. Йоан Рилски са преминали от София до Рилския манастир, при възвръщането им от Търново в основаната от него обител.

В новия сайт ще може да се запознаете както с организаторите на поклонническия път, така и с любопитни истории около шестдневното духовно пътешествие. За св. Йоан Рилски, както и за маршрута, по който традиционно походът минава, също ще може да прочетете в официалния сайт – http://www.rilskipoklonnik.bg

В утрешния ден, 1 август, от старинния храм "Св. София" над 200 души ще се отправят по стръмните пътеки на Витоша, Верила и Рила, за да достигнат до дворите на дома на св. преподобен отец Йоан Рилски Чудотворец.

Текст: Ангел Карадаков

Visits: 0

Skip to content