Продължете към съдържанието

Представяне книгата на архимандрит Вартоломей „Слова за духовно израстване в Христа“

1200051На 24 септември в салона на Софийска света митрополия архимандрит Вартоломей, игумен на светогорския манастир „Есфигмен“, представи своя сборник с беседи и проповеди, озаглавен „Слова за духовно израстване в Христа“.

Книгата се издава с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит и е преведена на български език от г-жа Анула Христова, по инициатива на архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир „Св. Козма и Дамян“, който представи височайшия гост на вечерната беседа.

Архимандрит Вартоломей сподели своята духовна радост от посещението си в България, от съвместните богослужения в Църногорската света обител „Св. Козма и Дамян“ и от срещата си с Негово Светейшество по-рано на същия ден.

Споделяйки душеполезни моменти от живота и духовния си път, игуменът на светогорския манастир „Есфигмен“ определи своята книга като сборник с укрепващи беседи за радостта и надеждата, за борбата като част от нашия живот, обобщавайки: „в живота има един път и това е любовта“.

На представянето присъстваха редица духовни лица, чуждестранни гости и множество слушатели, някои от които се включиха с интересни въпроси.

Беседата завърши със слово на Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, отправи благодарност от името на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх български Неофит на архимандрит Никанор и на архимандрит Вартоломей за благодатното посещение в чест на св. Силуан Атонски, както и за това, че споделиха душеполезни слова и „въздигнаха сърцата ни със своя духовен живот и пример към Бога“.

В края на вечерта, за душевна радост и полза на всички присъстващи им бе подарена по един екземпляр от представената книга, с благословение и лично подписана от нейния автор.

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content