Продължете към съдържанието

Община Долна баня се сдоби с два нови центъра за социална грижа

48936423386 057f7f776d oНа 21 октомври, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп посети гр. Долна баня, където извърши освещение на два нови дома за социална грижа.

Единият център е посветен на името на всебългарския покровител и закрилник св. Йоан Рилски чудотворец, а другият – на св. Симеон Стълпник.

На откриването на новите два центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора и пълнолетни лица с деменция присъства и г-н Бисер Петков, министърът на труда и социалната политика.

С тържественото освещаване-откриване на новите социални придобивки в Долна баня, предлаганите услуги в общината вече са девет, а от тях се ползват близо 200 потребители. 

След празничния водосвет, в който взеха участие ставрофорен иконом Пламен Димитров, свещеник Емануил Димитров и свещеник Костадин Тренев, епископ Поликарп поздрави присъстващите с новите придобивки от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела те да бъдат за утеха и радост на всички, които ще се ползват от тази социална възможност.

Долна баня е сравнително малка община, но тя има една изключително добре развита мрежа от услуги.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content