Продължете към съдържанието

Водосвет в СБР – Банкя АД – „Ясен” за децата с увреждания и техните семейства

48951773088 8c0f698fdf oС решение на Светия Синод на БПЦ-БП от 03.10.2018 г., 24 октомври – празникът на иконата на Божията майка – "Всех скорбящих радост" е обявен за ежегоден Ден за молитва за децата с увреждания и техните семейства.

По този повод, на 24 октомври, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп посети Специализираната болница за рехабилитация – Банкя АД – „Ясен”, където извърши водоосвещение за децата с различни увреждания, техните родители, както и за персонала на болничното заведение и се помоли за тяхното здраве, сили и изцеление.

Във водоосвещението, извършено пред болничния храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, съслужиха иконом Василий Топузлиев, духовен наставник на болничното заведение и свещеник Костадин Тренев.

В молитвеното тържество взеха участие деца, родители, персонал, ползващи се от болничните услуги, както и г-н Рангел Марков, кмет на Банкя.

В своето слово епископ Поликарп благослови присъстващите от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела, по молитвите на Света Богородица – „Всех скорбящих радост“, Бог да дава на всички деца с увреждания и техните семейства здраве, сили, търпение и радост, както и на всички онова, което им е необходимо за спасение и вечен живот.

Всички присъстващи бяха поръсени за здраве и благословение, както и помазани с осветен елей.

Снимки: Александър Ангелов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content