Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит се срещна с новия френски посланик в България

25 10Светейшият патриарх Неофит прие днес новия френски посланик Нейно превъзходителство Флоранс Робин, която пое поста през септември т.г. Приемът се състоя в Софийска св. митрополия, а на него участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит и ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

Посланик Робин изрази благодарностите си за приема и сподели своите впечатления от посетените от нея манастири и църкви, като допълни, че е била особено впечатлена от Троянския манастир. В разговора бяха повдигнати и темите, които вълнуват не само българското, но и цялото европейско общество – възпитанието на младото поколение, ценностите, както и бъдещето на Европа. Светейшият патриарх изрази своите надежди, че грижата към младите хора ще се засилва, той допълни още, че в България се забелязва обръщане на младите хора към Църквата.

Патриарх Неофит пожела успешен мандат на новия посланик и бяха изразени надежди, както за бъдещи срещи, така и за съвместна ползотворна работа в полза на обществото.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

Източник: https://bg-patriarshia.bg/news.php?id=303661

Visits: 0

Skip to content