Продължете към съдържанието

Водосвет за българските хлебопроизводители на международно изложение в столицата

1350304 1На 6 ноември, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, в столичния Интер Експо Център бе извършен тържествен водосвет за откриването на международно изложение за храни и напитки.

Изложението ще се провежда четири дни в шест тематични зали: Булпек (за хляб, хлебни изделия и технологии), Салон на виното (за вина, спиртни напитки и аксесоари), Светът на млякото (за млечни продукти), Месомания (за месни продукти и технологии), Интерфууд и дринк (за други храни и напитки) и Ритейл шоу (за оборудване и поддръжка на магазини).

Тържественият водосвет бе извършен в залата за хлебни изделия и възглавен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, свещеник Костадин Тренев, протодякон Иван Петков, протодякон Александър Нешев и дякон Петър Славов.

Духовниците бяха топло посрещнати от г-жа Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Негово Преосвещенство епископ Поликарп поздрави и благослови домакините на събитието, трудещите се и всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като им пожела достоен и благословен живот и „да ни радвате със своето присъствие, дарования и труд и с красотата на българския хляб.“ Викарият на Софийския митрополит подари на г-жа Кукушева от името на Негово Светейшество патриарх Неофит тематична икона на Пресвета Богородица „Умножителка на хлябовете“, а на всички присъстващи – образи на „Св. София – Премъдрост Божия“ – за благословение, утеха и бъдещо възнаграждение в трудовете и достойното служение на българските хлебопроизводители.

От своя страна г-жа Кукушева в знак на благодарност връчи на Негово Преосвещенство епископ Поликарп почетен плакет на браншовия съюз, украсен с послания от български деца, а на всички гости поднесе дарове от производителите, с които по нейните думи „всяка нощ замесваме с вяра в утрешния ден хляба на България“.

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content