Продължете към съдържанието

Празник за Въведение Богородично в ОУ „Св. Йоан Рилски“, гр. Перник

297 scaledНа 12 ноември бе дадено началото на мероприятията свързани с предстоящия празник Въведение Богородично.

Денят в БПЦ-БП, от 1929 г., се чества като Ден на православната християнска младеж и семейство.

По този повод Софийска света митрополия, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, утвърди специална програма, в която са включени големите епархийски центрове, в които с концерти, срещи и празници за Въведение Богородично, да бъде почетен, както празника, така и православните християни, които имат нужда от подкрепа, обгрижване, благословение и единение.

Първият празникът, по програмата, за Въведение Богородично се проведе в ОУ „Св. Йоан Рилски“, гр. Перник и в него взеха участие учениците, които изучават предмета Религия – Християнство – Православие.

Пернишкото училище бе посетено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, както и от архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир, архимандрит Евтимий и Ирена Соколова, областен управител на Област Перник.

Църковната делегация бе посрещната в сградата на училището от г-н Бойко Свиленов, директор на училището.

Децата представиха пред своите гости песнички и стихотворения, а свещеници от гр. Перник и гр. Брезник изпълниха църковни песнопения, вързани с предстоящия голям християнски семеен празни.

Поздравление към присъстващите отправи г-жа Ирена Соколова и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, който поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Епископ Поликарп благодари на училищното ръководство, в лицето на г-н Свиленов, за организирането на празника, както и на учителите, родителите и учениците. Той приветства и г-жа Соколова и й благодари за подкрепата, помощта и доверието, с които удостоява всички.

На трите групи, взели участие в тържеството, епископ Поликарп поднесе диптих, с образа на Господ Иисус Христос и Света Богородица.

Диптих получи и директора на учебното заведение г-н Свиленов.

Всички ученици получиха икона с образа на Господ Иисус Христос – „Добрия пастир“.

Снимки: Александър Ангелов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content