Продължете към съдържанието

Тържествено бе осветена нова икона в столичния храм „Св. Петка Самарджийска“

528 scaledНа 12 ноември в столичния храм „Св. Петка Самарджийска“, от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, бе отслужен празничен водосвет.

Водоосвещението се състоя във връзка с освещаването на икона с лика на св. мъченица Параскева-Петка Иконийска с дърворезбен иконостас, дарена от семейство Яръмови, от гр. София.

В чина на освещаването на образа на св. Петка, взеха участие протойерей Георги Спасов, предстоятел на храма, както и протойерей Йоан Куков, предстоятел на храм „Св. Георги“ – Ротондата.

Също така, по време на богослужението, бе осветена икона с образите на св. Георги Победоносец и св. царица Александра.

След водосвета и освещаването на новите духовни придобивки на столичния храм, епископ Поликарп благодари на дарителите за щедростта и любовта и им пожела Бог, по молитвите на св. Петка да им дава здраве, радост и мир и както досега, така и занапред, да подпомагат духовния живот на православните християни и Софийска епархия.

Всички присъстващи на тържеството бяха поръсени със светена вода, както и минаха да се поклонят пред новоосветените свещени образи.

 

Снимки: Александър Ангелов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content