Продължете към съдържанието

Празничен концерт по случай Въведение Богородично в гр. Годеч

1370111На 14 ноември, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, в читалището на гр. Годеч „Н. Й. Вапцаров“ се проведе празничен концерт от програмата на Софийска света митрополия по повод Деня на православната християнска младеж и семейство Въведение Богородично.

Богата програма предложиха децата от начално училище „Христо Ботев“ и Средно училище „Проф. д-р Асен Златаров“ под ръководството на своите учители и възпитатели, за радост на многобройната публика от родители, близки, гости и приятели. Бяха изпълнени рецитали на молитви и евангелски притчи, детски и народни песни, традиционни хора с богатоукрасени носии, както и драматизации по разкази на класически български автори. В залата на читалището бяха изложени и изобразителни творби с християнска тематика на децата от училището.

На тържеството присъстваха Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, архимандрит Януарий, архиерейски наместник на Годечка духовна околия, йеромонах Йероним, игумен на  Годечкия манастир „Св. Дух“, г-жа Росица Иванова, организатор на събитието и началник на Регионалния инспекторат по образованието за София-регион, г-жа Надя Сотирова, зам.-кмет на Община Годеч, г-жа Илина Николова, директор на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, г-н Велин Иванов, председател на читалище „Н. Й. Вапцаров“, г-н Ангел Младенов, главен секретар на Софийска света митрополия, г-н Иван Тупаров от Духовно-просветния отдел на Митрополията, дякон Спас Рангелов, местни духовници, официални лица, родители и гости.

В края на концерта поздравително слово до всички организатори, изпълнители и гости от името на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит отправи ставрофорен иконом Ангел Ангелов, споделяйки: „Навлизайки в 21 век като че ли все повече забравяме силата на семейството… Семейството е нещо изключително свято и толкова прекрасно беше пресъздадено от децата на концерта. Ако искаме да имаме достойна, здрава държава и една истинска църква, трябва да имаме здраво семейство.“

Благодарствено слово отправи и г-жа Росица Иванова, която получи икона със сцената на Въведение Богородично от Софийска света митрополия. Свещени изображения бяха раздадени и на учителите, организаторите и всички деца, подготвили и изпълнили вълнуващото празнично преживяване.

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

 

 

Visits: 0

Skip to content