Продължете към съдържанието

Концерт на децата от община Елин Пелин по случай Въведение Богородично

1370605На 19 ноември в гр. Елин Пелин, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, се проведе празничен концерт по случай Въведение Богородично, по програмата на Софийската света митрополия за честване на Деня на православното християнско семейство.

Концертът се проведе в читалище „Елин Пелин“, което бе украсено с детски творби по темата за християнското семейство. Деца от различни възрасти изпълниха молитвени рецитали и песни, народни и балетни танци, както и театрална постановка със сцената Въведение на Света Богородица в храма, за радост на множеството събрали се официални лица, духовници, учители, родители и приятели.

На концерта присъстваха Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, протойерей Иван Плещов и свещеник Цветан Велинов от храм „Св. Николай Мирликийски“ в гр. Елин Пелин, свещеник Костадин Тренев и г-н Иван Тупаров от Духовно-просветния отдел на Софийска света митрополия, както и организаторът на празничния концерт г-жа Росица Иванова, началник на Регионалния инспекторат по образованието за София-регион, зам. кмета по образованието на Община Елин Пелин г-жа Райничка Николова, както и директорите на НУ „Отец Паисий с. Гара Елин Пелин и СУ „Христо Ботев“ с. Горна Малина.

В своето слово г-жа Росица Иванова поздрави всички участващи, награди директорите на училищата, подпомогнали организацията на събитието, и отправи специална благодарност на Негово Преосвещенство епископ Поликарп за инициативата и подкрепата на празничните концерти. Епископ Поликарп от своя страна и от името на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит поздрави и благослови всички участващи и подпомогнали събитието, връчи икони-диптих на организаторите и раздаде свещени изображения на всички участници, като призова: „Да се събираме, за да възкресяваме този прекрасен и семеен православен празник в пълнота, както когато е утвърден, денят е бил неучебен и всички са били в храма на св. Литургия и на св. Причастие. Защото всеки един от нас, бидейки в храма и участвайки в богослужението, придобива един духовен заряд, който го държи здраво стъпил на земята и го изгражда като една свободна, духовна и социална личност.“

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content