Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит се срещна с новия гръцки посланик у нас

gr pДа закрепим българо-гръцките отношения и да продължим доброто сътрудничество между двата народа, върху това се обединиха Светейшият Български патриарх Неофит и новият посланик на Република Гърция Н. Пр. Димитриос Хронопулос. Двамата се срещнаха днес в сградата на Софийска св. митрополия. Новият посланик благодари за честта да бъде приет от Предстоятеля на Българската църква, като изтъкна факта, че самият той е желаел първата му официална среща, след държавните протоколни, да бъде именно с Българския патриарх.

По време на приема бяха повдигнати редица въпроси относно добрите взаимоотношения между България и Гърция, както в дипломатическо и политическо отношение, така и в църковно. Негово Превъзходителство предаде поздрави на патриарх Неофит от предстоятеля на Гръцката православна църква архиепископ Йероним и от президента на Гърция Прокопис Павлопулос и сподели, че освен икономически партньорства нашите два народа са свързани и с православната ни вяра.

На срещата участие взеха Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

Приемът завърши с пожелания за успешен мандат на г-н посланика и бяха изразени надежди за бъдещи партньорства, общи проекти и развиването на братските и приятелски отношения между двете страни.

Източник и снимков материал: bg-patriarshia

Visits: 1

Skip to content